Logo sekolah

.: ladangsenama : .: ladangsenama :

Khamis, 30 Jun 2011

Larian 1murid 1sukan 1 Malaysia

PUTRAJAYA – Kira-kira tiga juta pelajar dan guru sekolah bakal menyertai satu pertandingan larian yang akan dilakukan secara serentak diseluruh negara pada 2 Julai ini bersempena pelancaran Dasar 1Murid 1Sukan.
Larian Serentak 1Murid 1Sukan 1Malaysia itu antara lain bertujuan memupuk budaya sukan di kalangan peljar sekolah serta mempertingkatkan kesedaran masyarakat terhadap penyertaan murid dalam aktiviti sukan.
Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Abdul Ghafar Mahmud berkata, Larian Serentak 1Murid 1Sukan 1Malaysia diharap mencipta rekod The Malaysia Book of Records bagi kategori penyertaan terbesar pelajar sekolah dalam acara larian.
“Larian akan bermula pada masa yang sama di sekolah atau lokasi yang ditetapkan Jabatan Pelajaran Negeri atau Pejabat Pelajaran Daerah dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan menyertai larian peringkat kebangsaan di Taiping,” katanya di sini hari ini.
Abdul Ghafar berkata, maklumat lanjut mengenai larian tersebut boleh diperoleh melalui laman web http://moe.gov.my/bsukan.
Sehubungan itu, katanya, pihak sekolah diminta menghantar borang penyertaan murid kepada Bahagian Sukan Kementerian Pelajaran sebelum 23 Jun ini melalui e-mel.

Selasa, 28 Jun 2011

Program Motivasi Murid Tahun 4,5 dan 6

Pada 24- 26 Jun yang lalu, satu program motivasi untuk murid Tahun 4, 5 dan 6. Program tersebut merupakan salah satu daripada program khidmat masyarakat yang dijalankan oleh siswa-siswa universiti tempatan.

Berikut merupakan gambar sepanjang program tersebut : -
Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah

Pada 16 Mei yang lalu, pihak sekolah telah mengadakan sambutan hari guru peringkat sekolah, berikut merupakan gambar-gambar sepanjang hari tersebut :-


Pertandingan Bola Sepak

Pertandingan Bola Sepak telah diadakan di SJK(T) Tanah Panjis, Rompin, Negeri Sembilan, berikut merupakan gambar sepanjang pertandingan tersebut . Klik "read more" untuk bancaan lanjut